Heja Sverige!

Måste berömma de svenska fotobollstjejerna för ett mycket väl genomfört mästerskap. De har inte spelat vackert eller roligt, ibland till och med uselt, men de vann matcherna och de tog medalj! Det trodde jag aldrig efter premiären mot Colombia. Men de grejade det, och sånär som på semifinalen mot Japan så har det varit ett roligt mästerskap.
     Brons-matchen igår var ju riktigt spännande. Det började ju så bra och jag trodde starkt på en seger, men så tappade de alltmer, släppte in en kvittering, och när Josefine Öqvist blev utvisad så trodde jag att det var kört. Men så kom målet, det förlösande målet - och som vi skrek!
     Jag ska erkänna att jag har svårt för damfotobll - men när Sverige vinner så är det roligt att titta. Då spelar det ingen roll hur det ser ut. Detsamma gäller till exempel damhandnoll - när Sverige spelar och vinner så är det roligt, och när Sverige spelar så tittar jag och hejar stenhårt. Alltid. Oavsett om det är killar eller tjejer.
     Och det är någonting med damlandslaget och mästerskap, det blir en härlig blandning. Det är fint. Lite varmare och gladare än herrlandslaget. Det blir lite mer familjärt och nära, av någon konstig anledning. Jag gillar det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0