Årets största firmafest

Har inte nämnt nåt om årets Oscar-gala.
    Oscar är ju ett spektakel som alltid brukar vara långdraget och småtrist - men lik förbannat tänker jag varje år när det är dags att "Det där måste jag se!".
    Känslan inför är härlig, man tänker att det ska bli mysigt att sitta uppe hela natten med kaffe, chips och dipp, läsk och godis, och även fast man inte sett en enda av de nominerade filmerna så är man spänd, nästan lite nervös, över hur det ska gå. Vem ska hålla det bästa tacktalet, vem kommer att vara roligast och vem kommer att gråta mest?
     Och känslan när galan är över alltid densamma; va fan skulle jag se det här för?
     Jag har sett ett par galor i sin helhet, och ett par galor i sin...halvhet, men i år skulle jag jobba dagen efter, så det var inte ens att tänka på.
     Inte för att jag var så där jättesugen i år, men det faktum att Filip & Fredrik skulle kommentera galan för svensk tv gjorde att det hade varit värt det. Men inte ens det fick mig att sitta uppe hela natten.
     Men det blev väl ganska så exakt som de flesta tippat, The King's speech fick pris för Bästa film, Colin Firth för Bästa manliga huvudroll, Natalie Portman för Bästa kvinnliga huvudroll och Christian Bale för Bästa manliga biroll. Och Hämnden vann Bästa utländska film, det var roligt. Synd bara att inte Persbrandt var där, hur häftigt hade inte det varit?
     Och jäklar vilken kritik Filip & Fredrik fick idag av arga tittare som menade att de pratade sönder galan. Vilka nötter! Det är ju det man vill höra, vad Filip & Fredrik har att säga. Och även fast det var lite osmakligt så kan jag inte låta bli att skratta åt Filips kommentar när skådespelare som gått bort under året hyllades: "Det har inte varit något superår för In memoriam".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0