Min dag

Det blev en dag i Hallsberg, av alla städer. Grabbarna i laget tog bussen till Hallsberg för att möta IFK Örebro, och då hängde man självklart med. Och vilken trevlig match det var.
     Blev vinst med 5-2 på ett övertygande sätt. Roligt att se, tredje raka vinsten nu, och det ser bättre och bättre ut hela tiden. Yanick pangade in 2 mål, Tordan likaså och Aiwar gjorde 1 mål.

Sedan blev det bio direkt när man kom hem. Gick och såg Hur många lingon finns det i världen tillsammans med Mor, och det kom att bli en trevlig film tillslut.
     Första halvan satt jag och irriterade på filmen. Det var dåligt manus, dåliga skådespelare och en tunn berättelse. Men sedan kom jag på vad som var fel - jag jämförde filmen med den "riktiga" berättelsen om Glada Hudik-teatern.
     Eftersom att jag sett alla serier och dokumentärer om Glada Hudik så märkte jag direkt när saker var "fel" eller när man behandlade vissa grejer lite för snabbt och enkelt. Men när jag sedan såg på filmen som en film, förvisso baserad på verkliga händelser men ändock en film, så blev det bättre.
     Man kan välja att tycka att det är en tunn berättelse, eller så kan man välja att tycka att det är en varm film med mycket glädje, humor och kärlek. Jag valde det sistnämnda. Det behöver inte vara så jävla svårt hela tiden, ibland är den lättsamma glädjen det bästa som finns.
     Men Hur många lingon finns det i världen är inte bara lätt. Vid ett tillfällle vattnades mina ögon, och av dömma av snörvlingarna bakom mig i bio-salongen så var jag inte ensam.
     Se den, det tycker jag. Men förvänta er inga underverk. Tro inte att det bara är en massa tokiga kommentarer. Ta filmen för vad den är.

Annars så väntar ett besök hos ortopeden i Västerås imorgon. Ska bli väldigt skönt, men samtidigt ganska läskigt, att få en dom. Om jag nu får det. Jag hoppas det. Jag vill veta fel, jag vill veta åtgärd, jag vill veta tid.
     Hoppas på positivt besked i det negativa.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0