Nära att rycka in

Kommer hem efter en lång arbetsdag. Lite halvtrött och rätt så sliten. Paj i ryggen för andra dagen i rad, sover jag illa eller?
     På diskbänken ligger posten. På ett av breven står det Jonatan Björklund, adresserat från SVERIGES FÖRSVARSMAKT. Min första tanke är att "Nu är det klippt! Jag inkallad. Sverige behöver mig. Är jag verkligen redo?". Min andra tanke är "Repmånad?", men den slår jag snabbt ifrån mig.
     På baksidan av kuveret står det ÖPPNAS 14/3 - VARKEN INNAN ELLER EFTER! - men herregud, inte kan jag vänta så länge. Ska jag nu in i försvaret så måste jag ju åtminstone varsko dem på jobbet i förväg, i god tid.
     Jag darrar lite på fingrarna men sliter ändå upp kuveret, gör mig redo att läsa att jag snarast ska infinna mig i Libyen eller nåt annat oskönt land. Men jag andas ut. På brevet står det bara JUST NU REKRYTERAR VI SOLDATER OCH SJÖMÄN. GÅ IN PÅ FORSVARSMAKTEN.SE OCH PROVA PÅ VÅR VERKLIGHET.
     Skönt, jag var verkligen inte redo för nåt armé-tjosan. Inte nu, med mitt knä och allt. Och jag är verkligen sugen på den svenska våren, som jag missade förra året då jag var i Australien. Nej, det var skönt att jag slapp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0