Svenska hjältar

Ännu en underbar dag för våra svenska skidhjältar. Härligt Charlotte Kalla! Härligt Ida Ingemarsdotter! Vilken strålande uppvisning.
      Svensk guld i sprintstafetten, och det var så där äckligt spännande som bara skid-sport kan vara ibland. Det var ingenting annat än världsklass idag på de svenska åkarna.
      En annan som höll världsklass var kommentator Jakob Hård. För alla kids och ointresserade ungdomar är han väl mest känd som rösten till Bo A OrmLilla sportspegeln - men för oss andra är han synonym med svensk skidåkning. Och även friidrott, ska sägas.
      Idag var han verkligen i högform. Han började redan i Ingemarsdotter andra åk i stafetten, då hon började öka tempo och rycka ifrån lite. När sedan Kalla tog över inför sista sträckan så höll han den höga tonarten ända in i mål, utan att för den delen skrika som en dåre. Han höll en briljant nivå där han var "helt inne i loppet" samtidigt som han proffsigt och begripligt guidade tv-tittarna om vad som höll på att hända.
      Och hans sidekick Anders Blomquist är ju ljuvlig i såna här rafflande lopp. Han kan verkligen inte hålla inne med sina seger- eller sorgevrål.
      De två ihop, Jakob Hård och Anders Blomquist, är ibland halva behållningen när det går bra för Sverige i ett lopp. Idag kunde det låta så här:

Hård: Kalla har några meter nu...
Blomquist: Hon börjar få en lucka, hon börjar få en lucka...
Hård: Här kommer backen...TITTA PÅ KALLA! HON SPRINGER JU UPP!
Blomquist: Hon är urstark...
Hård: Nerförsbacke nu...kommer de andra ta in nu, månne...
Blomquist: NEJRÅ NEJRÅ hon glider bra...
Hård: Stå upp i kurvan nu...
Blomquist: JA!
Hård: CHARLOTTE KALLA ÄR PÅ VÄG MOT VM-GULD FÖR SVERIGE...
Blomquist: JA!
Hård: Nu tar norskan och finskan i för allt de är värda för att komma ikapp, men avståndet är väl för långt...
Blomquist: JA!
Hård: Nu är hon på väg in på målsträckan, och jag törs lova att det blir SVENSKT GULD...
Blomquist: JA!
Hård: DE GÖR DET! Sverige kommer att ta sitt andra guld i detta världsmästerskap. De åker febrilt bakom Charlotte Kalla, men nu är det ett faktum...SVERIGE VINNER VM-GULDET!!!
Blomquist! HÄRLIGT!

Och när han förkunnande det där sista, "Nu är det ett faktum...SVERIGE VINNER VM-GULD!!!", då fick jag en sån där rysning som man bara får av klassiska svenska referat.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0