Uppsala och Valborg i bilder

Man hade ju hört talas om att Uppsala + Valborg var någonting extra. Att det skulle vara ett jäkla hålligång, helt enkelt. Men herregud, att det skulle vara ett sånt spektakel i parken hade jag aldrig räknat med. Det var helt sjukt vad folk det var!
     Jag är så dålig på att uppskatta, först tänkte jag att det måste vara 100 000 personer, men det kanske är att ta i? 50 000 då? Kanske 60 000? Jag vet inte, men en helvetes massa var det i alla fall, och den ena var dyngrakare än den andra mer än här och där.

Nåväl, dagen började med tidig fotbollsträning vid klockan nio. Dryga två timmar senare började jag, Kaggen och Lillebror så sakta rulla mot Uppsala, efter några oplanerde stopp som sinkade oss en aning. I Västerås plockade vi sedan upp Bläckfisken, och resgänget var samlat.
      Gick förvånandsvärt smidigt att snappa upp Studenten i Uppsala, och efter att ha slängt in grejorna i hans lägenhet, där Ida och Golden goddess väntade, så drog vi oss mot parken där det var satans liv och rörelse.
















Efter ett tag mötte vi upp Vampyrens kusin Timo, eller Holländaren, som lite lusigt och oväntat befann sig i stan då han ska börja plugga i Uppsala till hösten, och det var ett roligt återseende.




Vi satt i parken fram till kvällningen, då det började bli kyligt, och gick därefter hem för att fräscha till oss och för att förbereda kvällens grillning. Den skedde i ett studentområde någonstans i stan, och jävlar vad vi frös. När solen gick ner så blev man påmind om att det faktiskt bara är april och vår än så länge.










En värdelös köttbit och lite potatissallad senare så började vi fundera på hur vi skulle kunna ta kvällen vidare, och lösningen blev att åka till en camping i närheten där några bekanta till Ida, Lillebror och Golden goddess hade en stuga, där också Robinson-Robban hade en stuga bredvid. Dessvärre ledde det till att gänget splittades, då Bläckfisken och Studenten blev kvar på studentområdet, vilket inte riktigt var tanken. Det sket sig i kommunikationen tror jag, och det var tråkigt.
      Väl i stugan blev det smått smockat med folk och det klassiska kortspelet Ring of fire. Det blev en trevlig avslutning på kvällen, innan bilen rullade hemåt.






Meningen var först att vi skulle sova kvar hos Studenten, men jag flaggade tidigt för att jag ville åka hem på kvällen. Jag kände att jag har lite grejer att pyssla med inför morgondagen, bland annat, och tanken på att komma hem redan under natten kändes bäst. Så Kaggen och Bläckfisken blev kvar i Uppsala, medan vi andra rullade hem.
      Jag tycker det blev en bra dag, ett annorlunda och roligare sätt att spendera sin Valborg på, och kul att se hur Studenten bor och har det.

Edit: Och nu efteråt har jag fått höra att jag missade den kanske roligaste incidenten på hela kvällen, en incident som innehöll en sovandes Kaggen och en naken man som hade hamnat i helt fel säng. En mycket rolig historia som jag dock är osäker på om den kan berättas.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0