Förändringarnas år

Nittileaks i måndags och det var året 1996 som var i centrum. "Skandalernas år", som det hette. Men jag vet inte.
     Vad minns jag från 1996 då? Ja, jag minns fotbolls-EM i England, och även fast det var tråkigt att Sverige inte var med så minns jag det ändå som ett roligt mästerskap. Jag gillade England med Shearer, Sheringham och Gascoigne i spetsen, med jag minns även David Seaman, och Gareth Southgate som blev syndabock med sin straffmiss mot...Tjeckien, va?
     Jag minns Patrik Berger och Karel Poborsky från Tjeckien, och från mästarna Tyskland minns jag Klinsman, såklart, och final-hjälten Oliver Bierhoff. Annars minns jag det profilfattiga Italien. Casiraghi? Vad är det att komma med?
     Annars minns jag att 1996 var året då jag slutade tredje klass och lämnade Västerskolan. Det var ett stort och läskigt steg, jag älskade verkligen min skola och min fröken Helen Kauppi. En annan grej som var läskig var att klassen skulle splittras till starten på Karlaskolan, vilket jag var en stor motståndare till. Såklart.
     Vi fick skriva sex personer, tre killar och tre tjejer, som vi ville ha med från den gamla klassen till den nya klassen - och jag skrev upp Kaggen, Robin Pettersson, Joakim Palm, Magda Mayer, Caroline Bergström och nån mer tjej som jag inte kan minnas vem det var. Jag fick med mig Kaggen och Robin.
     Men faktum är att det blev till det bättre. Och jag hade nog en jävla tur att jag hamnade där jag hamnade. Som jag minns det var C-klassen en lite hårdare och råare klass, och vem vet hur jag hade slutat då, medan B-klassen var en lite mjukare, nästan töntig, klass. Men vi, A-klassen, var som en perfekt blandning av hårt och mjukt, med värme och humor. Ja, det var så jag såg på det då i alla fall, jag kanske hade superfel.
     Men jag hade nog inte varit den jag är idag om jag inte hamnat i 4A - sedan om det är till det bättre eller sämre har jag ingen aning om, men jag inbillar mig att det blev bäst så här. Såklart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0