Ett galet geni

Det är någonting med Thorsten Flinck som trollbinder mig. Hela hans uppenbarelse fascinerar mig. Han känns så bindgalen och begåvad i samma andetag. Skrämmande och genialisk.
      När Thorsten Flinck är som bäst, vilket han allt som oftast är, så finns det få aktörer i Sverige som matchar honom. Han är så jävla på riktigt. Jag tror på honom. Han är en skådespelare i konstens allra renaste form.
      Det sägs att han provfilmade för rollen som Gunvald Larsson i Beck-filmerna. Jag undrar verkligen hur det hade sett ut, och vad det hade gjort med Thorsten Flinck? Jag säger inte att han hade gjort det lika bra som Mikael Persbrandt - men det är också mycket möjligt att han hade gjort det ännu bättre, lika möjligt som att han hade gjort det mycket sämre.
     Frågan är, hade Thorsten Flinck då varit ett av de största namnen i Sverige idag?
     Han har säkerligen gjort många misstag i sitt liv och sårat många nära och kära tack vare sin svåra personlighet och sitt missbruk - men jag kan inte hjälpa att känna att är det någon jag unnar lite framgång och erkännande så är det Thorsten Flinck. Hans talang som aktör är värd det.
     Med allt detta sagt så var jag väldigt glad över att han skulle medverka i SVT's nya kostymdrama Anno 1790 ikväll. Men till min stora besvikelse så dog han efter 20 minuter.
     Hoppas ändå de 20 minuterna räckte för nån form av revival för honom.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0