Svensk film kan

Jag såg Jägarna 2 på bio igår med min kära mor. Det var en jävla bra film det!
     Jag hade inte alls några förhoppningar om att den skulle överträffa ettan, eller att den ens skulle vara bra överhuvudtaget, men - den var både grymt bra och överträffade ettan. Faktiskt.
     Filmens stora svaghet är att den är väldigt förutsägbar - ändå är det spännande hela tiden, vilket säger en hel del. Och om ettan var rå så är Jägarna 2...ja, också ganska rå. Jag grimaserade faktiskt av obehag ett par gånger.
     Jag vet inte om det är storyn i sig som gör filmen så bra, lika mycket som det fina skådespelet. Rolf Lassgård i all ära, han är väldigt bra - men filmen stora behållning är Peter Stormare. Som han får till sin karaktär!
     Jag vill inte avslöja någonting, men jag vågar påstå att få (om ens någon) svenska skådespelare kan porträttera en sådan figur som Peter Stormare. Det är pure acting och en mästare i aktion. Ingmar Bergman hade varit stolt.
     Allt annat än en Guldbagge till Stormare nästa år vore en skandal, utan att ha sett så många andra svenska filmer i år. Men jag kan inte tänka mig att någon överglänser honom detta år.
     Jag vill även hylla Kjell Sundvall för en grym regi. Vackra bilder på Norrland, smarta bilder och smakfullt råa bilder.
     Ja, Jägarna 2 var en väldigt positiv överraskning.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0