Kort om inledningen av tv-hösten

Dags att kommentera inledningen av tv-hösten känner jag. Lite så här tycker jag om:

Maestro (SVT): Ett rätt så ointressant och ospännande program på alla sätt och vis. Jag förstår inte riktigt syftet, om det ska vara underhållning, utbildade eller tävling. Man har i alla fall misslyckats inom alla tre områdena.

Breaking news (Kanal 5): Jag gillade det från start, men var inte blown away. Nu däremot så älskar jag det och programmet är ett måste varje vardagkväll klockan 22.00. Roligt, intressant och fräsch.

True talent (TV3): Ett tag verkade det som att jag skulle följa skiten, men det blev icke så. Det var segt och intetsägande, på nåt vis. Kanske blir det bättre när veckofinalerna drar igång, men då kommer inte jag vara med. Man lyckades inte fånga mig. Även om momenten när samtliga läktare vände sig om, och skickade personen som sjöng vidare, gav mig rysningar ibland så räckte det inte när allt annat var så platt.

Moraeus med mera (SVT): Jag var väldigt sugen på detta program, och även fast det inte var exakt som jag trodde så var det ändå okej. Jag trodde det mer skulle handla om möten och samtal artister emellan, men tyngdpunkten låg mer på musiken och framträdanden. Jag gillar Kalle Moraeus skarpt (jag tror nästan att jag älskar honom) men det var inte mer än okej.

Dobidoo (SVT): Ett enkelt och stabilt program som alltid levererar. Soft och lagom underhållning som alltid fungerar.

Robinson (TV4): Började piggt och bra, men föll snabbt in i gamla vanor. Det känns som ett uttjatat format och det kommer aldrig att bli lika bra som på 90-talet igen.

Gäster med gester (SVT): Jag var lite nyfiken på programmet innan det drog igång, men trots uppfräschningen så kändes det ganska mossigt och tråkigt. Mer barn-tv än vuxenunderhållning.

Tack för musiken (SVT): Höstens bästa underhållning än så länge. Jag gillar Niklas Strömstedt och jag gillar formatet. Sedan bjuder han in gäster som är intressanta, och inte de vanliga, aktuella, lirarna som man redan sett 100 gånger i tv. Senast var det Orup som var gästen och han hade mycket intressant att säga om sin karriär och sitt låtskrivande.

Dom kallar oss skådisar (SVT): Ett systerprogram till Dom kallar oss artister, och även om jag gillar det bättre när det är artister så fungerar det ändå okej med skådespelare. Maria Lundqvist var först ut, och hon är ju härlig på alla sätt och vågar bjuda på sig. Detta kommer jag att följa.

Fångarna på fortet (TV4): Jag gillade det här när jag var barn, och detta är ett program för barn. Enbart. Punkt.

Idol (TV4): Drog igång igår, och det var ju mycket samma gamla visa. Ändå sitter man där och rycks med ibland. Som när den där tjejen med cancer-historian kom och fick alla att hålla andan, eller den där lilla pojken med den hemska frisyren som lirade skiten ur sin gura och bjöd på en riktig "wow-upplevelse", eller den där tjejen med dreads och tandställning som var så ren och oskuldsfull bra att man häpnade. Det är ju alltid så, såna personer dyker alltid upp i varje säsong (läs; Anna Bergendahl, Lars Eriksson och Mariette Hansson) för att sedan plana ut till...ingenting, egentligen. Men det är roligt just där och då första gången man ser och hör dem. Sedan tycker jag att Alexander Bard är en pigg injektion. Han är ju galen, och sånt är alltid spännande.

Sedan kommer ju Bonde söker fru snart, och det kan man ju räkna ut med arslet hur det kommer att vara. Som vanligt, med andra ord.
      Därefter har vi The Voice på TV4, och det är väl ungefär som True talent kan jag tänka mig. Inte så spännande, men det ska bli kul att se vad jury-medlemmen Magnus Uggla kan hitta på.
      Men det jag mest ser fram emot är nya säsongen av Så mycket bättre. Det kommer att bli grejer det!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0