Bokmal

Jag har börjat sluka böcker den här sommaren. Förr kunde jag bara läsa en, max två, böcker i taget för att sedan inte orka läsa en bok på ett halvår, ungefär. Det gick inte.
      Nu har jag börjat på min fjärde bok på mindre än tre månader.
      Först läste jag Jens Lapidus Livet deluxe - och den har jag redan skrivit om, den var grym - sedan följde jag upp den med biografin om AC/DC, Maximal rock'n'roll, och den boken var också väldigt bra. Jävlar vad de grabbarna har jobbat hårt och målmedvetet för att komma dit de är idag! En väldigt intressant läsning som gör att AC/DC nu har fått min största respekt.
      Därefter började jag läsa Robert Gustafssons memoarer, Från vaggan till deadline, som också var en mycket intressant läsning. Jag har alltid haft Robert Gustafsson som en av mina favoriter, ända sedan Björnes magasin via Rena rama Rolf till Killinggänget. Han har liksom följt mig i min uppväxt, och jag i hans verkar det som.
      Jag har förstått att han är en smått udda figur, men jag kunde aldrig tro att han är en sån komplex människa som han faktiskt beskriver sig vara. En oslagbar arbetsnarkoman, en sann hypokondriker, en bitvis frånvarande pappa, en förhållandevis krävande make, och en person som tillslut tappade uppfattningen om vem han själv egentligen var bakom alla sina figurer.
      Han ägnar utrymme åt att komma fram till varför det blev som det blev, och han räds inte att poängtera sina egna brister och svagheter. Han ger en ganska naken skildring av sig själv, och det blir väldigt intressant.
      Men de bästa delarna i boken är när han pratar om Killinggänget, både som grupp och deras produktioner, eftersom att jag älskar dem mer än allt annat inom humor-Sverige, tillsammans med Filip & Fredrik.
      En mycket läsvärd bok om en mycket älskvärd skådespelare och komiker, samt komplex människa.

Ja och så var det boken jag börjat på nu. Det är Shutter Island, boken som senare blev film av Martin Scorsese med Leonardo DiCaprio. Jag har inte sett filmen, men handlingen lovar väldigt gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0