Tillbaka till barndomen

Sex avsnitt, och än så länge är inte Mysteriet på Greveholm - Grevens återkomst lika bra som föregångaren. Men, det brukar ju å ena sidan ta ungefär 10 avsnitt innan det kommer igång - och, å andra sidan blir ju inte julkalendrarna idag vad de var när man själv var barn. Det har inte att göra med att jag blivit äldre - de är helt enkelt sämre.
      Herregud, jag minns klassikerna som gick på 90-talet. Pelle Svanslös, Sunes jul, Klasses julkalender, Pettson, Mysteriet på Greveholm, Kurt Olssons julkalender, När karusellerna sover och Julens hjältar. Det var grejer det! Det var ju bra på riktigt. Bäst var, såklart, Sunes jul - tätt följt av Pelle Svanslös och Klasses julkalender.
      Men den första julkalendern jag minns är Ture Sventon, från 1989, och den sista jag såg på var Dieselråttor och sjömansmöss, 2002.
      Sedan dess har jag inte orkat, och ett tag var det ju inte så coolt att fortfarande titta. Men nu har jag gett mig fan på att följa Grevens återkomst - och det mest för att Mysteriet på Greveholm var så bra när det gick på min tid - 1996.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0