Det gör det igen!

Så var det - äntligen, får man ändå lov att säga - premiär för Filip & Fredriks reseprogram Får vi följa med?.
     Det har länge tisslat och tasslats om programmet, ända sedan det spelades in förra sommaren, och det var länge oklart när det skulle komma att sändas - men nu är vi igång, och det var värt väntan!
     Man kan säga att Får vi följa med? är som en blandning av Grattis världen och 100 höjdare - Sveriges skönaste människa. Det är både ett reseprogram och ett porträttprogram på samma gång. Runtom Sverige får vi träffa på udda sköningar med roliga, gripande och intressanta öden - och det är slumpen som styr allting. Mer eller mindre.
     Filip & Fredrik började på Centralstationen i Stockholm, lät några förbipasserande bestämma söder eller norrut, vilken vagn och vilket stolsnummer, och sedan blev det som så att de hängde med en skön skåning som skulle upp till Sundsvall och dansa. Jackpott direkt, då mannen i fråga var både konstig och rolig.
     Därefter, via några slumpartade möten, bland annat med bandet Baden banden's gamla sångare, hamnade man i Gävle, hos två unga tjejer som inte haft det så lätt i livet med som nu kommit på fötterna igen, och slutligen landade man hos en skoltrött lufs som helst av allt ville börja jobba och tjäna pengar men inte hade betygen för det.
     Det var första avsnittet det, och det satte ett avtryck som gör att jag inte kan vänta till nästa måndag - och jag kan redan nu våga påstå att detta är det bästa Filip & Fredrik gjort sedan man avslutade 100 höjdare-serien.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0