Norrland

Hemma igen. Igen, känns det som.
      Kom hem strax innan ett i natt, och det var lite medelhavskänsla. Rätt så (rätt så) ljumt i luften och hålligång i husen utanför.
      Har varit en fin vecka med Storebror Thomas och Brorson Erik uppe i norr. Första stoppet blev Gysinge för övernattning i Gysinge Herrgård. Satan vad mygg. SATAN vad mygg! Det är nog där de föds och sedan sprider sig över Sverige.
      For sedan vidare uppåt och inåt landet via Sandviken, Ockelbo, Bollnäs och Järvsö. I Järvsö, Lill-Babsland, stannade vi till och besökte en Hälsingegård. Ganska häftigt, då det var så välbevarat, att se hur de bodde och hade det förr. Som att kliva in i Lönneberga, typ.
      Sedan vidare förbi Ljusdal, och tillslut Sundsvall. Där inkvarterade vi oss på Hotell Knaus, Sundsvall Elite Hotell. Otroligt fint och rätt lyxigt. Blev sedan en härlig kväll på O'learys, innan vi dagen därpå for vidare mot Berghamn.
       Tanken var först att vi skulle fortsätta uppåt, mot Dorotea, för att sedan ta Berghamn på hemvägen - men då sommaren visade sig ifrån sin sämsta sida så tog vi Berghamn direkt istället.
       Ja herre jävlar vilket pissväder vi har haft. Det är en av få gånger som det varit dåligt väder när jag varit uppe i Berghamn, och då blir man ganska isolerad. Men vi höll humöret uppe och hade kul ändå.
       Så på lördag, när vi skulle åka hem, så sken solen. Man blev nästan häpen över att se den, den gula gamla rackaren som lekt kurragömma hela veckan med den äran.
        Men sammanfattningsvis blev det en fin vecka ändå, på ett annat sätt. Härligt sällskap och man har fått se mycket vackert längs vägarna.
        Det är så ofattbart vackert från Dalarna och uppåt att man antagligen inte förstår det förrän man har upplevt det själv. Och jag vill uppleva och se ännu mer!
 
 
Gysinge.
 
 
Karlsgården.
 
 
Hotell Knaus i Sundsvall.
 
 
Berghamn.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0