Om man ändå fick sommarlov

Studentdagen igår - och det var då för väl att det blev bra väder. Det hör liksom till. En skolavslutning med regn är ingen skolavslutning. Det ska vara vita klänningar, sandaler och randiga kortärmade skjortor - så är det bara!
      Mina skolavslutningar såg för det mesta likadana ut. Efter kyrkan och alla "glad sommar"-hälsningar så letade alltid jag och Kaggen oss till våra föräldrar, där någon av oss alltid lånade pengar av den andres föräldrar för att köpa glass. Så var sommarlovet igång!
      Man gick nerför gång- och cykelbanan vid Sporthallen, förbi Västerskolan där träden doftade den där magiska sommardoften. Fy fan, det var sannerligen happy days.
      Men det var barndomens skolavslutningar - de senare årens avslutningar var ju liksom ingenting i jämförelse. Bara ångest, egentligen. Ångest över att bli äldre. Studentexamen ska vi inte ens prata om.

Nu är det i alla fall verkligen sommar - på riktigt - och jag hoppas att även solen förstår det snart.
      Som tur är så drog ju fotbolls-EM igång igår, och det räddar många gråa kvällar. Jag kan inte minnas när jag var så här peppad och sugen på ett mästerskap senast - det måste ha varit typ VM-98 - och det ska bli så fruktansvärt roliga veckor framför teven. När sedan Sverige går in i turneringen så kommer jag att gå i spinn, jag kan knappt bärga mig. Anledningen är väl för att det känns som att det kan gå hur som helst - vi kan komma toksist i gruppen eller så kan vi gå hela vägen till final. Känns det som.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0