Nu är det jul, igen - snart

Visst är det väl vår? Jag kan inte tro nåt annat när jag går min lilla lunchrastpromenad hem till Ladugårdsvägen om dagarna. Herre min körs så milt allting är.
      Idag såg jag till och med att det blommade på några grenar. Jag vet inte vad det var, men jag vill säga att det var videkissar eller vad nu de där luddiga små knopparna heter. Det blommar i november!
      Någonstans tycker jag ju att det är oroväckande, för jag blir påmind om klimatfrågan - men allra helst tycker jag det är rätt så skönt. Jag är inte så sugen på snåla novembervindar och kallt och grått och blött och jävligt. Jag gillar den här halvljumma vårsolen - även fast snön måste komma, gärna nån dag innan lucia så att stämningen blir den rätta.
 
 
Fast det är ju snart jul. Det såg jag på tv idag. Det riktiga tecknet för att det snart är jul är nämligen inte snö, advent, glögg, december eller pepparkakor - det är Coca cola-reklamen.
       Ni vet den där med alla lastbilar som åker, där människor samlas för att se dem fara förbi, och en liten pojke tränger sig fram för att hinna se, varpå tomten på bakluckan på sista lastbilen höjer flaskan som i en skål åt pojken i sista sekunden, allt medan en stämningsfull kör sjunger "Holidays are coming, holidays are coming, holidays are coming".
        Ni vet, den här:
 
                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0