Om: Så mycket bättre

Jag har tidigare berättat om min förtjusning över Olle Ljungström. Han tillhör en del av den skaran av sköra, missförstådda och begåvade människor som jag kommit att ta till mitt hjärta - och därför var intresset stort kring lördagens avsnitt av Så mycket bättre, där Olle Ljungström stod i centrum.
      Jag vet inte om man blev så mycket klokare på Olle efter programmet, men vi fick ju i alla fall veta lite mer om hur hans liv sett ut de senaste åren, vilket inte varit någon solskenshistoria direkt. Men nu verkar han vara på benen igen (bokad på Peace & love nästa sommar), och det glädjer mig oerhört.
      Var ju mycket snack om Magnus Uggla's gripande framträdande som framkallade tårar hos de flesta av artisterna, och det blev ju också den stora grejen i programmet. Hans version av Jag och min far, med lite omgjord text för att passa in på Ugglas bortgångna far, var ju väldigt laddad och fin, och där kasserade nog Uggla in några tusen fans ytterligare till sin publikskara.
      Dock grät jag inte, vilket jag brukar göra när det handlar om ämnen som död och föräldrar. Jag ville gärna, men var nog lite för förberedd. Lite för förväntansfull. Men visst fan var det en grymt stark version.
      Gillade även Miss Li's tolkning av Nåt för dom som väntar. Inte lika mörk som Jocke Berg's cover för några år sedan, och inte lika glad som Miss Li's musik brukar vara. Bra, helt enkelt.
      Pugh Rogefeldt safade och gjorde Överallt till gubbrock som inte skiljde sig allför mycket ifrån orginalet, medan Sylvia Vrethammar körde på den inslagna vägen att tona ner låtarna när hon gjorde Du sköna värld lite stillsammare, och tråkigare, än orginalet.
      The Sounds-Maja gjorde mig nog mest besviken. Blev noll ös i hennes version av Norrländska präriens gudinna, och det var helt enkelt ett tråkigt låtval. Hoppas, och tror, på bättring.
      Slutligen Darin. Ännu en discoversion, dessvärre en plågsam sådan, då han slaktade finfina En apa som liknar dig. Tyvärr lär den väl pumpas sönder och samman i radio framöver, och jag är rädd för att denna discofiering av de andra artisternas låtar kommer att fortsätta.
      På lördag är det Miss Li's dag. Kommer att bli mycket intressant.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0