Oktober, min älskade vän

Väckarklockan kämpar och skriker om vartannat i två timmar - men jag unnar mig en sovmorgon. Skulle inte bli så, men blev så ändå. Värt.
       Solen strålar igenom mina fönster, och det enda dåliga med det är att jag ser hur fruktansvärt skitiga de är. Inte tvättat dem sedan jag flyttade in i februari, och det är en sådan dag som gör att det inte blir någon fönsterputsning denna gång heller.
       Istället; kaffe, X-factor-repris och en lång dusch. Sedan städning av diverse ting som ligger, eller står, och skräpar. Ingen dammsugning eller tvättning idag.
       Därefter; på med höstpjucken (de beiga), en kavaj, och under det lager på lager. Till sist, en halskrage. Är lite rädd att frysa, att det ska vara kallare än jag är klädd - men fel. Solen är precis så varm som den utger sig för att vara.
       Tar promenaden "hem". In med lurarna i öronen, och The Scientist. Det är torrt på marken. Blåser lite lätt. Det luktar blöta löv - och nyklippt gräs, konstigt nog, men det är ändå rimligt en dag som denna. Går förbi fotbollsplanerna där det är full aktivitet. Inte fullt vanligt en oktoberlördag, men det är rimligt en dag som denna.
       "Hemma", och tre korvar med bröd i solen.
       Den som inte älskar hösten en dag som denna bör inte bemöda sig att lämna sin anonyma chattforums-tillvaro. Någonsin.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0