Uppgift 3: Text till musik

 

 

 

Vaknar sakta till liv. Stjärnorna glittrar ikapp. Borde egentligen drömma lite till, men verkligheten är så vacker. Just nu. Just här. Drömmer jag? Allting är så stilla. Hör världen andas. Vågar inte röra mig, för då kanske illusionen bryts. Blinkar bara ikapp med stjärnorna. Jag tror de leker.

 

Jag vet inte vart jag är, men jag är inte rädd. Någonting kallar på mig runt hörnet. Jag ställer mig upp. Ingenting förändras, illusionen är kvar. Asfalt överallt. Byggnader med en början utan slut. Det lyser som neon runtomkring mig, men inga lampor syns. Någonting får mig att gå runt hörnet. Går sakta framåt. Är jag ensam? Börjar springa. Ser ingen, hör ingen. Men jag är inte rädd.

 

Kommer till en bro. Ett stillsamt vatten under. Ställer mig på kanten. Det är inte jag längre, någonting annat styr. Tittar upp mot stjärnorna som plingar likt ett självspelande piano. Blundar och tar in ljudet, det enda jag hör. Känner hur hjärtat sakta växlar upp tempot. Men jag är lugn. Hoppar.

 

Faller så långsamt att jag nästan flyger. Hinner tänka på dig. Hur du andas så mjukt och varmt bredvid mig. Tänker att allt det vackra jag nu upplever är tack vare din närhet. Tänker att allt det vackra är en mardröm. Tänker att allt det vackra inte betyder någonting utan dig. Tänker att jag gärna är ensam i världen så länge jag har dig bredvid mig.

 

Skär vattenytan. Tusentals stjärnor exploderar och försvinner. Ljuset från livet bryter igenom det mörka vattnet som en blixt.

 

Vaknar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0