En vecka

En vårig vecka är till ända. Tack för den! Må hända det blir en liten vinterdipp här framöver, men ljusare tider är på väg. It's science. Du kan inte ändra på det.
       Vad har den senaste tiden bjudit på då? Ja, en Melodifestival-vinnare bland annat. Det blev nog bra det där med Sanna Nielsen. Rätt snygg låt faktiskt som borde ha chans på en topp-10-placering i Eurovision.
        Finalen i lördags satte annars punkt på en kräkdålig säsong för Melodifestivalen. Det svängde inte, liksom. Ingenting. Känns som att nåt måste hända med denna skuta om den inte ska börja sjunka rejält.
        Nog om det, det var ju inte bara schlager i lördags - det var ju även slagsmål på tv. Alexander "The Mauler" gjorde proceduren kort med sin motståndare och visade att han vill ha mästarbältet. Det var en häftig tillställning, måste jag säga. Mäktigt. Man kan säga vad man vill om denna sport. Att det inte är bra att slå och sparka på huvudet tror jag att de flesta är överens om - men de går in i den där ringen frivilligt. Och om man ska förbjuda detta, vart slutar det då? Då bör man ju förbjuda tacklingar i hockey och amerikansk fotboll också, samt all kampsport.
       Nog om det, det har ju spelats fotboll också. Senast igår, mot Värhulta, som kunde besegras tämligen övertygande med 9-2 av U-laget. Det var i alla fall skönt att röra på sig.
       Men nog om det - i fredags var 10 års väntan över. Äntligen satt vi där, hemma hos Kaggen, med Anchorman 2 framför oss. Jag var beredd på att bli besviken, aningen färgad av recensionerna - men till min stora glädje blev det en värdig uppföljare till mästerverket. Inte lika övergripande roligt som ettan, men bitvis briljant. Sedan är det ju också så att en del av överraskningsmomenten är borta. Det blir ju så, naturligt, eftersom att man redan sett karaktärerna en gång tidigare. Man vet inte vad som kommer att sägas, men man vet ungefär på vilket sätt det kommer att levereras. Det är ju därför förstafilmerna oftast alltid blir roligast, för det finns ett överraskningsmoment då man ställs inför något man inte sett eller hört tidigare. Baksmällan hade ju samma problem. Men som sagt, det var en värdig uppföljare som jag ser fram emot att se igen.
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0