I en annan del av världen

I Ukraina bråkar dem. Eller kanske främst på Krim. Putin kör snoppmätartävling, spänner musklerna, tittar hur långt han kan gå - eller kanske har han bara lite långtråkigt, en livskris, ett behov att få vardagen lite levande? Kanske vill han bara vara en "riktig rysk president" så som hans företrädare varit? Kanske är han bara galen?
        Det bråkas i alla fall - och Sverige rustar upp. Full beredskap på hemvärnet. Repmånad goes Full metal jacket. Allting känns olustig på alla sätt och vis - som att man kastats in i en del av den världshistorien man läst om, men som inte är min.
        Kan vi inte bara göra som John Lennon föreslog, och give peace a chance? Är det för mycket? För naivt? Kanske. Tyvärr.
 
Och här i Sverige har jag haft sportlov och samtidigt ännu en pluggvecka på högskolan. Lite pedagogiska tanketraditioner och så. Sparkat lite boll. Bilen krånglar lite, men annars är det bra. Dricker några glas vin i veckan, tittar på Let´s dance och ojar mig över min stökiga lägenhet som i ärlighetens namn inte är speciellt stökig.
        Ännu en vecka i paradiset.
 
Men det som ingen kan ta ifrån mig är den lycka jag kände över att träffa Lillebror igen, efter över en månads utlandsarbete. Det var inte mycket, det var inte länge, men det var allt. Några vänner hemma hos en vän, lite tilldryck och lite skratt. Thank you. Thank you very much.
 
 
 
 
Ja det var roligt. Men sen blev jag lite trött.
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0