Nere för räkning, men vi reste oss

Vi lever. Än. Det är knappt, men vi lever.
       Så såg det inte ut igår. Örebro Assyriska gästade oss hemma på Runevallen, och vid en seger så skulle vi ha ett väldigt fint utgångläge inför sista kvalomgången nästa helg. Och vi borde sannerligen ha vunnit.
       Det är väl synd att säga att vi dominerade tillställningen helt och hållet - men vi ägde definitivt mycket av matchen under väldigt långa perioder. Assyriska stack upp emellanåt och visade prov på farligheter, men i det stora hela tycker jag att vi kontrollerade dem ganska bra. Dessvärre kunde vi inte göra mål. Vi försökte, och borde, ha gjort ett par mål relativt tidigt in i matchen - men det var som att det låste sig framför målet.
        Istället fick vi vänta till matchens 85:e minut innan vi kunde jubla. 1-0, och då kändes det klart. Vi skulle inte tappa, vi skulle kunna rulla runt bollen fram till slutsignalen. Så kändes det verkligen. Men vi blev lite naiva - fick lite feeling av målet - och istället för att bevaka ledningen så kändes det som att vi ville göra ännu fler mål. En god tanke, såklart, men i fel skede av matchen, tycker jag.
        Så blev det som så att domaren hittade tilläggsminut efter tilläggsminut - och tillslut var vi uppe i sjunde övertidsminuten, och Assyriska fick hörna. Dessförinnan hade vi kunnat punktera matchen i tom bur, då deras målvakt följt med upp på en hörna, men nej, så enkelt skulle det inte få vara. Så vad händer istället? Jo, självklart kvitterar Assyriska på hörnan - och matchen blåses av. Ridå tok-ner.
         Var det över? Ja, så kändes det verkligen. Hej då, division 3. Det enda som kunde rädda oss var att IFK Västerås och IFK Sunne skulle spela oavgjort idag - och hur troligt var det? Inte troligt alls. Varför skulle vi ha sådan tur?
         Men det hade vi. För oavgjort var just precis vad det blev idag - 3-3 - efter en rafflande avslutning med två mål åt båda hållen i slutminuterna, enligt rapporterna. Så, vi lever alltså än. Vi har fått ett extraliv. Det allra sista.
          Läget är nu följande: vinner vi mot IFK Västerås nästa helg, samtidigt som Sunne vinner mot Assyriska så hamnar vi på samma poäng och då blir det en målskillnadshistoria om vem som klarar kontraktet. Vinner vi, samtidigt som Sunne tappar poäng - ja, då är det vi som spelar division 3 även nästa år. Oavgjort räcker ingenstans - vi måste vinna.
          Vi har fått en andra chans, och den ska vi bara ta.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0